Varmt välkomna till LagoTech! Vi är väldigt glada över att få välkomna tre nya ansikten till oss här i Mölnlycke. Från vänster i bilden är:

Joakim Ländin, Sandra Sandberg och Anton Dahlén.

Vi har bett dom berätta lite om sig själva

Joakim
”Jag pluggade kemiteknik och polymerteknologi, först på Universitetet i Växjö och därefter på Chalmers. Tänkte mig ett arbete inom kemisk processindustri, men fick jobb på pappersbruket i Billingsfors. Jag jobbade som produktutvecklare där i 9 år. Under den tiden kom jag i kontakt med LagoTech för första gången. Janne och jag jobbade en del ihop när det rörde nya produkter till deras bestrykare. 2011 bytte jag jobb men stannade kvar i papper- och massaindustrin genom jobb på BIM Kemi i Stenkullen.

I början var jag produktutvecklare och labbchef kombinerat men renodlade mig själv ganska snart till enbart labbchef. Det var intressant och utmanande att jobba som chef och jag skulle absolut kunna tänka mig att göra det igen någon gång. 2018 bytte jag inriktning på BIM och började jobba som teknisk säljare. Året efter fick jag eget kundansvar för ett 10-tal kunder i södra Sverige, från Bromölla i söder till Karlstad i norr. Mycket resande men det är också väldigt stimulerande med ett så omväxlande arbete. Ena dagen var det felsökning av en doseringsanläggning. Nästa dag möte med centrala inköp för en av Europas största papper-och massakoncerner.

Totalt 21 år inom papper och massaindustrin så nu var det dags för nya utmaningar, med lite skräckblandad förtjusning. Det känns därmed väldigt kul att åter få stifta bekantskap med och nu vara en del av team LagoTech.”

Sandra 

”2010 packade jag ihop livet i Sverige och flyttade till Virginia, USA. Där kombinerade jag studier med fotboll på Averett University. 2014 tog jag kandidatexamen i Biomedical Sciences, med inriktning kemi. Därefter stannade jag ett år på arbetsvisum där jag forskade inom både bioenergi och växtpatologi.
2015 flyttade jag hem till Sverige igen och började arbeta som labbtekniker på Sahlgrenskas patologilabb. Ett år senare tog jag mig vidare till Histocenter AB, som hör till den privata sektorn inom histopatologi.

Jag arbetade som biomedicinare där det primära fokuset var på histopatologisk forskning. 2019 arbetade jag som kvalitetsansvarig för ledningssystemet som var ackrediterat enligt ISO 17025. Under mitt sista år på Histocenter arbetade jag som verksamhetschef.

Jag trivs bra i den privata sektorn och tycker det är otroligt kul med forskning och utveckling, att jobba kundanpassat och hjälpa till att lösa kundens problematik och/eller utveckling.

Att ibland få ”hoppa in” och hjälpa till där det behövs gör arbetsdagarna roliga tycker jag.
När en arbetsmöjlighet på LagoTech dök upp så tvekade jag inte en sekund. Jag är glad att vara en del i team LagoTech! ”

Anton 

”Min främsta arbetslivserfarenhet kommer från de 5år jag spenderade i skolans värld. Jag bodde även en kortare period i Sydkorea där jag arbetade med försäljning och marknadsföring. Det var under denna perioden jag kände att detta var något jag ville utveckla mig inom och jag sökte då in till IHM Business School där jag studerade International Account Management. Denna utbildning ledde till större kunskaper inom relationell försäljning och marknadsföring. Jag har ända sedan mina år i skolans värld funnit det roligt att bygga relationer och just därför känns det så bra att komma till LagoTech där man lägger så stort fokus på att vara nära kunden. I mitt arbete kommer jag även ha mycket fokus på marknadsföringen.

På min fritid är det väldigt mycket som kretsar kring fotboll. Det roliga med detta är både den aktiva träningen och att vara med i ett lag med allt som det innebär.

Jag upplever att mycket av det jag tycker är viktigt, brinner dom även för på LagoTech och att våra värderingar är väldigt lika. Det känns jättekul att få bli en del av  LagoTech!”

Om ni har några tankar eller funderingar når ni våra nyanställda under fliken kontakt där ligger även resten av team LagoTech.

Varmt välkomna!